Отидете към основна версия

6 214 2

Творчеството на Златю Бояджиев оживява на 3D

  • пловдив-
  • картини-
  • творчество-
  • златю бояджиев-
  • художник-
  • 3d

Институт "Старинен Пловдив" представя по атрактивен начин картините на именития български художник

Художествено-музикална 3D проекция с лазерни ефекти представя пред публика творчеството на Златю Бояджиев, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив.

Общински институт "Старинен Пловдив" залагайки на аудио-визуалните технологии на 21-ви век ще представи по атрактивен начин картините на именития български художник, като така ще бъде почетен българският принос към богатството на европейската култура.

"Проектът е естествено продължение на усилията на ОИ "Старинен Пловдив" да популяризира културното наследство на Пловдив. Със средствата на визуалните технологии на 21-ви век бихме искали не само да представим по-атрактивно българското духовно богатство, но и да привличаме все повече и по-млада аудитория", е обяснил директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев. Идеята на проекта е едно своеобразно "преплитане" на класиката и новите технологии или един своеобразен мост между минало и настояще.

Събитието ще се състои на 12 и 13 октомври от 19:00 до 21:00 ч. пред къщата-музей "Златю Бояджиев" в Стария град. Финансира се от Министерство на културата по проект за "Събития за популяризиране на съвременното европейско изкуство в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини