Отидете към основна версия

2 839 0

Майкъл Джексън е най-високоплатената мъртва звезда

  • майкъл джексън-
  • мъртъв-
  • знаменитости-
  • класация-
  • оглави класацията

Покойният певец оглавява класацията на Forbes за шеста поредна година

Дори смъртта не може да сложи край на търговския успех на Майкъл Джексън.

Кралят на попа отново задмина Елвис в класацията на списание Forbes за най-печелившите мъртви знаменитости.

Покойният певец оглави класацията за шеста поредна година.

Само за последните 12 месеца приходите от продажби на предмети, свързани с Джексън са надхвърлили сумата от 400 млн. долара. Това означава, че Майкъл Джексън е „заработил” 1,8 милиарда паунда след смъртта си преди 12 години.

На второ място в класацията остава Кралят на рокендрола Елвис Пресли с приходи за 2018 г. от 40 млн. долара. Той все още продава по повече от 1 милион албума годишно, но по-голямата част от приходите му идват от билети за имението му "Грейсленд" и от новия развлекателен комплекс, наречен "Мемфис на Елвис Пресли".

Трети — с 34 млн. долара — се нарежда легендарния голф играч Арнолд Палмър.

Четвъртото място е за карикатуриста Чарлс Шулц. Бащата на емблематичното куче Снупи има приходи от 34 млн. долара, именно благодарение на своите Фъстъчета и верният им бийгъл.

5-ти в тазгодишната класация остава реге иконата Боб Марли, чиито печалби за 2018 г. се равняват на 23 млн. долара.

В топ 10 на знаменитостите с най-високи приходи за годината влизат още писателят Тиодор Гайзъл, медийният магнат Хю Хефнър, актрисата Мерилин Монро и музикантите Принс и Джон Ленън.

Шестото място тази година заема авторът на детски книги Тиодор Гайзъл, по-известен с псевдонима си — Д-р Сюс. Добрият доктор е продал 4,8 милиона копия от своите книги през изминалата година, донесли му приходи от 16 млн. долара.

Седми се подрежда основателят на Playboy, който от гроба е заработил 15 млн. долара. Осмото място в класацията за 2018 г. се пада на единствената жена в челната десетка — Мерилин Монро.

На 9 и 10 място, съответно с 13 и 12 млн. долара приходи за годината, са починалият през 2016 г. Принс и легендата от "Бийтълс" Джон Ленън.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини