Отидете към основна версия

10 271 71

Ханът и империята (ВИДЕО)

  • хан аспарух-
  • филм-
  • людмил стайков

„Иска ми се да вярвам, че филмът „Ханът и империята“ ще впечатли и развълнува зрители от всички възрасти," казва режисьорът Людмил Стайков

Новата суперпродукция на режисьора акад. Людмил Стайков, дигитална версия по знаменитата трилогия „Хан Аспарух“, ще бъде показана за първи път на открита извънредна прожекция в страната на 14 януари 2020 от 19.00 часа във Фестивалния комплексен център във Варна. Филмът се показва неслучайно за първи път именно във Варна, след двете закрити прожекции в Дома на киното и БАН в София. Мащабното платно се среща с публиката в морската ни столица десетилетия слуд триумфа на трилогията „Хан Аспарух“. Навремето шестчасовата суперпродукция получи наградата на зрителите и „Златна роза“ на Варненския кинофестивал. Изцяло обновения филм, в който са съхранени оригиналните сцени, сега е с времетраене 2 часа и 20 минути. Известно е, че съкратен вариант на трилогията в миналото се появи и като холивудска продукция.

Във филма зрителите ще видят актьорите - легенди Стойко Пеев, Антоний Генов, Васил Михайлов, Аня Пенчева, Ваня Цветкова, Йосиф Сърчаджиев, Богомил Симеонов, Джоко Росич, Петър Слабаков и др.

Новият филм на режисьора Людмил Стайков, „Ханът и империята“ по трилогията „Хан Аспарух“ с извънредна прожекция на 14.01.2020 , 19.00 часа във ФКЦ „Варана“. За пръв път в страната, мащабното платно ще има извънредна среща с публиката в морската столица на България – Варна. Градът, където епосът за създаването на българската държава получава наградата на публиката и Златна роза.

„Иска ми се да вярвам, че филмът „Ханът и империята“ ще впечатли и развълнува зрители от всички възрасти със забележителните актьорски превъплъщения, с грандиозните, необичайни за българското кино масови сцени и епични битки, с трагизма, саможертвата и лишенията на главния герой по пътя към заветната му цел и не на последно място - с очевидните асоциации и изводи, които поражда далечната епоха за нашето съвремие. Бях много развълнуван, че този филм направи една своеобразна връзка между поколението творци, създали оригиналната версия и новото поколение кинематографисти, които със същата всеотдайност и вълнение, вложиха цялото си сърце, в името на скъпата за всеки българин тема“, казва режисьорът на Людмил Стайков.

“Ханът и империята“ е създаден с нова драматургична структура , нова музика, с участието на известни композитори и звукови ефекти, представени в сараунд среда. Изображението е дигитализирано в 4К и отговаря на най-взискателните световни критерии за филмово разпространение. Филмът е реализиран от компанията „Доли Медия Студио“.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини