Отидете към основна версия

4 557 14

Голямата любов на Парцалев била студентка от Силистра

  • георги парцалев-
  • георги тошев-
  • биография-
  • книга

И още интересни подробности от живота в големия актьор в нова книга за него

За разлика от нестихващите клюки и жълти новини дори след смъртта на един от най-големите български актьори – Георги Парцалев, най-голямата му любов била студентката от Силистра Анастасия.

Това разкрива новата биографична книга за легендата на Сатирата „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“, пише "Монитор". Томът, дело на журналиста Георги Тошев, излиза по случай 95-тата годишнина от рождението му и е на книжния пазар от вчера с клеймото на издателство "Книгомания". Той има претенцията за най-пълната биография на актьора, която включва и над 300 фотографии, част от които непоказвани до момента и личния архив на Парцалев.

Освен подробен разказ за блестящата му кариера, книгата улавя и подробности от личния му живот, като разкрива отговорът на един често задаван въпрос – коя е голямата любов на великия комик.

„Нека да го помним, защото вярвам, че тепърва той ще бъде разказван и обясняван“, каза Георги Тошев в интервю за "Хоризонт". За написването на книгата го провокирала приживе Стоянка Мутафова. "В друг такъв разговор пък, с голямата Татяна Лолова – тя също каза: трябва да се говори за него, той беше различен", спомня си Тошев. 

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини