Отидете към основна версия

2 286 7

Започва ПроЛетният базар на книгата

  • пролетен базар на книгата-
  • ндк

Той ще се проведе на открито - в парка пред НДК

Пролетният базар на книгата ще бъде открит официално на днес от 17 ч. и тази година книжното изложение ще зарадва многобройната си публика със своето издание, което отново ще се проведе на открито - в парка пред НДК. То ще стартира на 23 юни и ще продължи до 28 юни, неделя, включително, съобщават организаторите.

Вълнуваща разходка сред хиляди книги очаква читателите. В изложението ще бъдат представени повече от 110 български книгоиздатели и книготърговци. Изложбената площ ще надхвърля 1 000 кв.м. в 23 шатри. В рамките на шестте дни на ПроЛетния базар на книгата специални предложения за всички възрасти ще зарадват посетителите.

Пролетният базар на книгата ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки. Базарът на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г., а организатор е Асоциация „Българска книга”.

"След трите месеца на изолация и читатели, и издатели имат силно желание да се срещнат. Този контакт, тази комуникацията е най-ценна при тези изложения, панаири и алеи на книгата. Очакваме с трепет събитието. Надяваме се и на хубаво време."

По време на кризата доста от издателите са спрели да печатат нови заглавия, допълни с тревога Велизара Добрева. Но заради базара много от тях издадоха подготвените книги. Така че новите заглавия са още един радостен повод книгоманите да отидат до парка пред НДК.

На някои от щандовете са предвидени и по-специални представяния на книги.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини