Отидете към основна версия

6 292 7

Людмила Капитанова: Красота и естественост в живописните фотографии от цял свят

  • люзмила капитанова-
  • изложба-
  • фотографии-
  • галерия

Открита бе уникална изложба на тревъл фотографии 

Почитатели на фотографията, приятели, журналисти, професионални фотографи, любопитни посетители бяха многобройните гости на откриването на уникалната изложба на тревъл фотографии на Людмила Капитанова в галерията Виваком – Оборище 5. Снимките са за период от последните три години и обхващат няколко фотографски експедиции. Географията на обектите е изключително разнообразна, като специален акцент е поставен върху последното пътуване до Непал и Иран.

В експозицията можете да видите заснежените върхове на Еверест в Азия и на Килиманджаро в Африка, живописните пълни с живот реки на Виетнам, необичайни картини от каналите на Венеция, напълно безжизнени пустини в Иран, зебри, слонове и жирафи от Африка, пингвини от Антарктика, уникални портрети на жители на Непал и Африка, мостове над главозамайващи пропасти, живописни храмове в Камбоджа, Бали, Манмар, Шри Ланка и красиви многоцветните витражи на джамиите в Иран, етюди от Мароко, Чили… Сред изложени фотографии са работи на колеги на Людмила от цял свят, свързани чрез експедициите на италианеца Роберто Паци, фотограф със световна известност, снимал за Natonal Geographic, GEO, също за Daily Mail, The Times, Daily Telegraph. „Да пътуваш с Роберто“ е заглавието на изложбата, а също и на уникалната по рода си книга – албум с над 60 фотографии, луксозно издание, в което всяка фотография е готов постер. Любителите на екзотиката ще могат да теглят тези фотографии и през интернет сайта на Людмила и профилите ѝ в социалните мрежи.

Людмила Капитанова представи и екипа на издателство „Библиотека България“, издал уникалния албум. Силни и емоционални бяха оценките на професионалистите – управителя на агенция „Булфото“, известният наш фотограф Евгени Димитров и Мирослав Маринов от Софийската фотографска школа. Едно хоби, превърнало се в страст и увлечение, вече е изкуство и кауза за авторката на изложбата. И двамата професионални фотографи отбелязаха разнообразието и усета в погледа на Людмила към света,умението да „хване“ мига в дълбочина. Роберто Паци в посланието си към изложбата и книгата също отбелязва лекотата и невероятният инстинкт към мига във фотографиите на Капитанова. А на него не може да не му се вярва – той има издадени седем книги с фотографии.

Фотографката Людмила Капитанова разказа за срещите си, за това как хора с различни традиции, обичаи, вярвания от различни краища на света откриват общото помежду си и как естествеността сваля бариерите.

Изложбата ще бъде открита за посетителите до 29 октомври в галерията на Оборище 5, а след това ще бъде представена и в Пловдив.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини