Отидете към основна версия

1 778 14

Премиерата на "Чебурашка" в Москва привлече почитатели на анимационния герой

  • чебурашка-
  • филм-
  • премиера

Във филма участват също Елена Яковлева, Полина Максимова, Фьодор Добронравов, Сергей Лавигин

Снимкa: Shutterstock

На премиерата на семейната комедия "Чебурашка" в Москва в петък, създателите на пълнометражния филм поздравиха зрителите с настъпващата нова година, съобщи ТАСС.

В новия филм приключение в малко крайморско градче очаква животното от непознат за науката вид с големи добри очи, което е живяло в портокалова горичка в далечна страна. Там то намира приятели и дом. Големият приятел на Чебурашка не е крокодил, а мрачен стар градинар Гена, изигран от актьора Сергей Гармаш. Той работи в дендрариум, редовно играе шах с единствения си приятел Валера и се опитва да подобри отношенията с дъщеря си Таня. Срещата с Чебурашка напълно преобръща живота му.

Гостите на премиерата бяха посрещани от съветския мотор "Муравей"- любимото превозно средство на Гена, и количка с портокали - любимия деликатес на Чебурашка. Един от първите зрители беше актрисата Олга Кузмина, която озвучава косматия герой в новия филм.

Във филма участват също Елена Яковлева, Полина Максимова, Фьодор Добронравов, Сергей Лавигин.

Чебурашка е измислен от писателя Едуард Успенски през 1966 г. като един от главните герои в книгата "Крокодилът Гена и неговите приятели" и нейните продължения. Героят придобива широка популярност след излизането на анимационния филм на Роман Качанов "Крокодилът Гена" през 1969 г. Образът на Чебурашка, познат на публиката под формата на космато животно с големи уши, е създаден от художника Леонид Шварцман, който почина тази година.

Генералният продуцент на филма Лика Бланк отбеляза, че Чебурашка обединява не само поколения, но и две големи индустрии - киното и анимацията. "И благодарение на технологиите ще видим един приказен свят, който е станал съвсем реален. Сигурна съм, че ще има продължение на "Чебурашка" и технологиите дотогава ще стигнат дотам, че следващия път Чебурашка наистина ще застане на сцената и ще представи филма за себе си", каза тя.

"Чебурашка" ще излезе по екраните на 1 януари 2023 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини