Отидете към основна версия

940 10

Започва конкурсът за Нова българска поп и рок музика "Пролет 2023"

  • българска музика-
  • поп-
  • рок-
  • конкурс-
  • бнр

Песните трябва да са нови, да са на български език, да са българска продукция и да се осъществяват от български музиканти

БНР обявява началото на конкурса за Нова българска поп и рок музика "Пролет" 2023.

"Тази година даваме повече възможности на участниците да кандидатстват. Имаме две категории", обясни в предаването "Преди всички" музикалният редактор Елена Ангелова, продуцент на Конкурса. И допълни:

"Песните трябва да са нови, да са на български език, да са българска продукция и да се осъществяват от български музиканти. В първата категория - "Нова българска поп и рок музика" ще раздадем Голяма награда, Награда за дебют и Награда на публиката. Голямата награда дава шанс на победителя - запис на нова авторска музика в БНР. Втората категория е за участие във фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия. Изпълнителите няма да участват с конкретна песен, а като група или проект. Включването в този фестивал е много полезно, защото там присъстват представители на различни европейски лейбъли, управители на клубове и хора, правещи програмата на различни фестивали".

В селекционната комисия и за двете категории ще участват музикални редактори от всички програми на БНР.

Финалистите ще изпълнят песните си на живо на 31 май. Тогава седемчленно жури от музиканти ще определи победителя в "Нова българска поп и рок музика". Носителят на наградата в "Евросоник" ще бъде определен от организаторите на фестивала, като в тази категория няма езиково ограничение за текста на песните.

От днес до 31 март т.г. всеки, който желае и отговаря на изискванията, може да участва и за двете категории. Повече информация за Конкурса може да бъде намерена на сайта на БНР.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини