Отидете към основна версия

4 359 3

Рецепта на деня: Есенна супа с картофи и гъби

  • супа-
  • картофи-
  • гъби-
  • сметана-
  • какво да сготвя

Нежна, ароматна и сгряваща

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

гъби (печурки) - 400 г; картофи - 3 - 4 бр.; морков - 1 бр.; лук - 1 глава; чесън - 2 скилидки; масло - 40 г; олио - 1 с.л.; пресен копър - 2 с.л. ситно нарязан; готварска сметана (20%) - 200 мл; бульон (зеленчуков или гъбен) - 1 л; сол и черен пипер - на вкус; куркума - 1 ч.л. (за цвят и аромат).

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват ситно и се задушават в масло и олио до златисто. Добавят се настърганият морков и куркумата, разбъркват се и се готвят още минута.

Нарязаните гъби се прибавят и се задушават, докато пуснат и изврат соковете си.

Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, разбърква се и се налива горещият бульон. Супата се вари на умерен огън около 20 минути, докато картофите омекнат.

Готварската сметана се темперира с малко от горещия бульон и се излива в супата. Разбърква се добре и се оставя да къкри още 5-10 минути без да завира бурно, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.

Свързани новини