Отидете към основна версия

3 661 4

Рецепта на деня: Печени пресни картофи с чесново-медена глазура

  • картофи-
  • на фурна-
  • чесън-
  • мед-
  • глазура-
  • какво да сготвя

Съчетават се добре както с месо, така и с риба или като самостоятелно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

половин килограм пресни картофи; 2-3 супени лъжици растително масло; 3 супени лъжици соев сос; 3 супени лъжици мед; 1 скилидка чесън; 1 супена лъжица сусам.

Начин на приготвяне:

Преди готвене картофите трябва да се измият добре. След това сложете широк тиган, намазан с олио, на котлона и го загрейте.

Сложете картофите и пържете под капака за 10 минути. Разклащайте тигана на всеки пет минути, за да се образува равномерна коричка.

В отделен съд смесете меда, нарязания чесън и соевия сос. Сложете картофите в тава за печене, залейте със соса и ги сложете във фурната за още 10-15 минути.

Периодично е необходимо да отваряте фурната и да заливате картофите със соса. В края на готвенето поръсете със сусам, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини