Отидете към основна версия

2 103 10

Рецепта на деня: Домашен салам

  • домашен салам-
  • пилешко месо-
  • какво да сготвя

Колбасите от магазините са пълни с добавки и неизвестни съставки, така че винаги е по-добре да заложите на домашното

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

Пилешко месо - 500 г; Мляко - 200 мл; Яйце - 1 бр.; Чесън - 2 скилидки; Сол - 4 г; Червен пипер - 15 г; Сок от цвекло 30 мл; Чедър 100 г.

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди и чесъна. Смелете до гладкост. След това добавете яйцето, солта, червения пипер, млякото и сока от цвекло.

Смелете отново с пасатор. Трябва да получите гъста ароматна маса.

Прехвърлете основата на бъдещия колбас в дълбока купа и настържете чедъра там.

Разстелете фолио и навийте плътно сместа.

Поставете в тенджерата, налейте малко вода. Оставете полуготовия продукт покрит за 40 минути на умерен огън.

В крайна сметка остава само да се охлади и накълца, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини