Необходими продукти:
- Пилешко месо - 500 г;
- Мляко - 200 мл;
- Яйце - 1 бр.;
- Чесън - 2 скилидки;
- Сол - 4 г;
- Червен пипер - 15 г;
- Сок от цвекло 30 мл;
- Чедър 100 г.
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди и чесъна. Смелете до гладкост. След това добавете яйцето, солта, червения пипер, млякото и сока от цвекло.
Смелете отново с пасатор. Трябва да получите гъста ароматна маса.
Прехвърлете основата на бъдещия колбас в дълбока купа и настържете чедъра там.
Разстелете фолио и навийте плътно сместа.
Поставете в тенджерата, налейте малко вода. Оставете полуготовия продукт покрит за 40 минути на умерен огън.
В крайна сметка остава само да се охлади и накълца, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:12 04.10.2025
2 си дзън
Коментиран от #3, #4
10:20 04.10.2025
3 Аз пък
До коментар #2 от "си дзън":
го дадох на свинята и го изяде.10:21 04.10.2025
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 готвач
Пилешко с антибиотици, прясно мляко от сухо мляко, яйца от Украйна, китайски чесън, червен пипер без аромат. Остава да намерим истинска гауда и тя да даде някакъв аромат и вкус, че от изброените продукти ще получим нещо по-добро от магазина, но със същия спорен за здравето състав.
Коментиран от #7
11:40 04.10.2025
7 Като
До коментар #6 от "готвач":
си гледаш на село пилци, да не би да знаеш смеските за хранене с какво са пълни. Или си мислиш, че ветеринарния не им дава от същите хапове, за да са здрави.12:05 04.10.2025
8 Това е рецепта за пастет
12:16 04.10.2025
9 Механик
Правенето на салам е различно като технология. По описаната рецепта ще получите нещо като кайма приготвена в крем карамел. Ще има подозрително сив цвят и ще е сухо и "цепеничаво"
За да приготвите истински колбас без адитиви (фосфати и подобрители) ви е нужно не замразявано месо. Месото трябва да е преседяло в хладилна камера на темп. около 3-5 градуса за 2-3 дни след добиването му. Особено важно е PH-то на месото. Важен е начина и температурата при която се кутира/смила месото.
И най-важен е температурния режим при който се приготвя колбаса. Там е цяла наука.
12:47 04.10.2025
10 Объркани понятия
14:28 06.10.2025