Отидете към основна версия

2 044 10

Рецепта на деня: Фритата с патладжан и червена чушка

  • фритата-
  • патладжан-
  • чушка-
  • яйца-
  • какво да сготвя

Лесно за приготвяне есенно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 бр. - патладжан; 1 бр. - червена чушка; половин глава червен лук; 1 скилидка чесън; 2 с.л. зехтин; сол; черен пипер; 6 яйца; 50 - 100 г сирене; 2 - 3 стръка магданоз.

Начин на приготвяне:

Нарязвамe патладжана и чушките на кубчета, лука на тънки полумесеци, a чесъна на колелца. Слагамe ги в тавa и ги овкусявамe с маслиновото масло, сол и черен пипер. Разбъркваме и ги слагаме в Еър Фрайър на 200 – 220° C за около 20 – 25 min, докато омекнат и получат лек загар.

Разбиваме яйцата с малко сол. Изсипваме ги в тавата с печените зеленчуци, разбъркваме леко, отгоре натрошаваме половината сирене и поръсваме с малко листенца магданоз. Печем на 200° C за около 15 – 25 минути, докато яйцата се сготвят. Не прекаляваме с печенето, за да запазим сочността.

Сервираме фритатата в подходяща чиния и поръсваме със сирене и магданоз, пише lidl.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини