Отидете към основна версия

4 086 38

Рецепта на деня: Скалопини от свинско месо

  • скаполини-
  • свинско месо-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

Вкусно, лесно и бързо ястие от италианската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

600 г свинско бонфиле; 2 с. л. краве масло; 1 с. л. зехтин; 100 мл бяло вино; 1/4 връзка магданоз; сокът на 1 лимон; сол и бял пипер на вкус; брашно за овалване; зехтин за намазване; гарнитури по желание.

Начин на приготвяне:

Филето се почиства от ципата и се реже на медальони, които се начукват на тънко и се овкусяват със сол и пипер.

Овалват се в брашно и се запържват отначало в леко намазнен тиган, а след това – в смесените масло и зехтин, от двете страни до златисто.

Налива се виното и след като изври, се долива прецеденият лимонов сок и се добавя наситненият магданоз.

Скалопините се поднасят със салати и зеленчукови гарнитури, варен ориз или задушени картофи, пише bonapeti.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини