Отидете към основна версия

1 853 3

Рецепта на деня: Карамелизирани круши на тиган

  • карамелизирани-
  • круши-
  • захар-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Днес се поглезете със сладък десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

круши - 300 г; захар - 50 г; масло - 30 г; лимонов сок - 2 ч.л.; канела - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Поставете тигана на слаб огън и разтопете маслото със захарта и лимоновия сок. Не бъркайте, само разклащайте тигана от време на време.

Докато маслото и захарта се карамелизират, нарежете крушите на четвъртинки и отстранете семките.

Когато карамелът достигне светъл, кремообразен цвят, сложете крушите в тигана.

Добавете канелата и гответе, като бъркате, още около седем минути, докато резените круши се покрият с гъст карамелен сос.

Прехвърлете готовите карамелизирани круши в чиния и сервирайте топли. Топка ванилов сладолед или стръкче мента са чудесна гарнитура към този десерт.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини