Необходими продукти:
круши - 300 г; захар - 50 г; масло - 30 г; лимонов сок - 2 ч.л.; канела - 1 ч.л.Начин на приготвяне:
Поставете тигана на слаб огън и разтопете маслото със захарта и лимоновия сок. Не бъркайте, само разклащайте тигана от време на време.
Докато маслото и захарта се карамелизират, нарежете крушите на четвъртинки и отстранете семките.
Когато карамелът достигне светъл, кремообразен цвят, сложете крушите в тигана.
Добавете канелата и гответе, като бъркате, още около седем минути, докато резените круши се покрият с гъст карамелен сос.
Прехвърлете готовите карамелизирани круши в чиния и сервирайте топли. Топка ванилов сладолед или стръкче мента са чудесна гарнитура към този десерт.