Необходими продукти:
300 г пилешки гърди; 200 г моцарела; 2 домата; пресен босилек; сол; смлян черен пипер; 100 г прошуто.Начин на приготвяне:
Сложете стреч фолио върху работната повърхност. Подредете резените прошуто върху него, леко застъпвайки се. Нарежете пилешките гърди на филийки.
Внимателно чукнете с чук за месо. Поставете изтънените пилешки пържоли върху резените прошуто. Добавете сол и черен пипер.
Измийте доматите и ги нарежете на филийки. Нарежете и моцарелата.
Сега покрийте месото от едната страна, като редувате с резени моцарела, домати и листа босилек.
Навийте рулото с помощта на стреч фолио.
Оставете рулото за половин час в хладилник, след което отстранете фолиото. Поставете във форма или тава за печене и намажете с олио.
Сложете в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 40 минути. Сервирайте със сос по желание, пише flagman.bg.