Отидете към основна версия

5 298 2

Рецепта на деня: Италианско пилешко руло

  • пилешки гърди-
  • прошуто-
  • моцарела-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя-
  • пилешко руло

Идеално за гости като основно ястие или като част от студено предястие

Необходими продукти:

300 г пилешки гърди; 200 г моцарела; 2 домата; пресен босилек; сол; смлян черен пипер; 100 г прошуто.

Начин на приготвяне:

Сложете стреч фолио върху работната повърхност. Подредете резените прошуто върху него, леко застъпвайки се. Нарежете пилешките гърди на филийки.

Внимателно чукнете с чук за месо. Поставете изтънените пилешки пържоли върху резените прошуто. Добавете сол и черен пипер.

Измийте доматите и ги нарежете на филийки. Нарежете и моцарелата.

Сега покрийте месото от едната страна, като редувате с резени моцарела, домати и листа босилек.

Навийте рулото с помощта на стреч фолио.

Оставете рулото за половин час в хладилник, след което отстранете фолиото. Поставете във форма или тава за печене и намажете с олио.

Сложете в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 40 минути. Сервирайте със сос по желание, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини