Необходими продукти:
картофи - 1 кг; кайма - 750 г смес; лук - 1 глава; хляб - 1 филия; кашкавал - 200 г; топено сирене - 200 г; чушки - 2 бр. червени, печени; самардала; чубрица; сол; черен пипер.Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на колелца, овкусете ги с подправките и разбъркайте добре. Изсипете ги в тавичка и сипете малко олио и вода.
Запечете ги за двайсетина минути на 200 градуса, като ги разбърквате от време на време.
През това време замесете каймата с лука, хляба и нарязаните на ситно чушки.
Оформете рулца, направете вдлъбнатинка и поставете парче кашкавал и топено сирене.
Наредете готовите кюфтета върху картофите и допечете да готовност. Поръсете готовото ястие с пресен магданоз, пише gotvach.bg.