Отидете към основна версия

3 440 5

Рецепта на деня: Пюре от тиква за зимата

  • пюре-
  • тиква-
  • зимата-
  • буркани-
  • какво да сготвя

Този есенен зеленчук се съхранява добре в консерви и може да помогне за попълване на витамини и минерали през зимата

Снимкa: Shutterstock

Тиквата се смята за универсален зеленчук, който може да се използва в печива и да се сервира като гарнитура. Този есенен зеленчук се съхранява добре в консерви и може да помогне за попълване на витамини и минерали през зимата. Важно е да се използват узрели, ароматни тикви без признаци на увреждане или разваляне.

Необходими продукти:

Тиква - 1,5 кг; Захар - 700 г; Лимонена киселина - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата, без да я белите, на едри парчета и я печете във фурната, докато омекне. Това ще отнеме около 40 минути.

С лъжица изгребете пулпата от кората, докато парчетата тиква са още топли.

Пасирайте останалата обелена смес с блендер.

Добавете захарта и лимонената киселина, разбъркайте и оставете да къкри 10 минути.

Изсипете горещата смес в стерилизирани буркани и ги затворете с капачки. От това количество тиква ще направите приблизително 1,5 литра пюре.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини