Отидете към основна версия

1 583 9

Рецепта на деня: Кисело зеле с домашен суджук

  • кисело зеле-
  • домашен суджук-
  • какво да сготвя

Ястие, което носи вкуса на Балкана и зимните трапези

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

кисело зеле - 2.5 кг; домашен суджук - 5 бр.; олио - 100 мл; червен пипер - 40 г; вода - 400 мл.

Начин на приготвяне:

Киселото зеле се почиства от кочаните, нарязва се и се слага в купа.

Олиото се слага в тиган с незалепващо покритие и се загрява.

Прибавя се червен пипер, който се запържва за 5 минути при постоянно разбъркване, след което със запържения червен пипер се залива нарязаното зеле и се разбърква много добре.

Суджукът се надупчва с вилица на няколко места.

В гювеча се слага половината зеле. Отгоре се нареждат домашните суджучета, след което се слага останалото зеле. Прибавя се 400 мл вода. Гювечът се затваря с капака и се пече 2 ч. на 200 градуса, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини