Рецепта на деня: Кисело зеле с домашен суджук

18 Ноември, 2025 10:05 1 582 9

  • кисело зеле-
  • домашен суджук-
  • какво да сготвя

Ястие, което носи вкуса на Балкана и зимните трапези

Рецепта на деня: Кисело зеле с домашен суджук - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • кисело зеле - 2.5 кг;
  • домашен суджук - 5 бр.;
  • олио - 100 мл;
  • червен пипер - 40 г;
  • вода - 400 мл.

Начин на приготвяне:

Киселото зеле се почиства от кочаните, нарязва се и се слага в купа.

Олиото се слага в тиган с незалепващо покритие и се загрява.

Прибавя се червен пипер, който се запържва за 5 минути при постоянно разбъркване, след което със запържения червен пипер се залива нарязаното зеле и се разбърква много добре.

Суджукът се надупчва с вилица на няколко места.

В гювеча се слага половината зеле. Отгоре се нареждат домашните суджучета, след което се слага останалото зеле. Прибавя се 400 мл вода. Гювечът се затваря с капака и се пече 2 ч. на 200 градуса, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    17 1 Отговор
    И какво ще стане този червен пипер ако го пържи пет минути?

    Коментиран от #4, #9

  • 2 майор Михов

    7 0 Отговор
    Добавяте в чашата червено винце и наздраве!
  • 3 Абеее...

    5 0 Отговор
    Червено вино и сух сИджук на гол баджак да има...пък зелето с червен пипер, олио и върла, люта рИкия.
  • 4 665

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Ще те боли корем и после ще се пр0с3реш като вол. Запържвам 20-30 сек макс.
  • 5 ООрана държава

    5 2 Отговор
    Обратното е бе, домашно кисело зеле със суджук (купешки). Като пуснат телешкото на 30 стотинки като зелето, тогава ще има и домашен суджук
  • 6 В рецептата

    4 1 Отговор
    липсва количеството алкохол, бил той червено вино, или люта ракия. Мале-малееее.
  • 7 кулинар

    8 1 Отговор
    След като се запъжи зелето се изхвърля , взема се суджука и се нарязва на тънко , гарнира се с червено вино , което може да се загрее .
  • 8 Малиии

    9 0 Отговор
    Венке, ти някога пържила ли си червен пипер 5 минути ма? Божеее пази се от "майстор" рецептари! Ум да ти зайде!
  • 9 Хаха

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Ще изгори и ще стане черен като за Венка-софиянка! Ама какво да се прави, като жената разбира само от секс и порно.