Необходими продукти:
1 кг свинско месо сол – на вкус черен пипер – на вкус 4 картофа 1 чаена лъжичка сол 0,5 чаена лъжичка смлян черен пипер 0,5 чаена лъжичка смлян червен пипер 2 супени лъжици растително масло 2 глави лук 6-8 резена бекон Сос за намазване на месото: 2 супени лъжици соев сос 1 супена лъжица кетчуп 1 супена лъжица френска горчица 1 супена лъжица мед Салата от червено зеле: 300 г червено зеле 2 чаени лъжички сол 1 шалот 1 краставица 1 супена лъжица ябълков оцет 1 супена лъжица зехтинНачин на приготвяне:
1. Нарежете свинското месо на по-дебели филийки, покрийте ги с фолио и ги подсушете от едната страна, но ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни.
2. Сложете нарязаните на вълнообразни кръгчета картофи в купа, овкусете със сол, черен пипер, смлян сладък червен пипер и поръсете със зехтин – разбъркайте добре.
3. Пригответе 2 шишчета и нанижете на тях подправените картофи, месото (всяко парче на 2 шишчета), нарязания на кръгчета лук и резен бекон – повтаряйте процеса, докато стигнете до повърхността на шишчетата, образувайки голяма купчина.
4. Поставете върху влажна хартия за печене, увийте във фолио и поставете върху тава за печене.
5. Печете в предварително загрята фурна за 60 минути на 200°C.
6. Изсипете соевия сос в купа, добавете кетчуп, френска горчица и мед – разбъркайте с лъжица и сосът е готов!
7. След като изтече времето за готвене, извадете месото от фурната, отстранете фолиото и намажете всяка страна със соса.
8. Продължете да печете във фурната, но без фолио, за 15-20 минути на 200°C.
9. Сложете нарязаното червено зеле в купа, подправете със сол – разбъркайте с ръце, след което добавете ситно нарязан шалот, краставица, залейте с ябълков оцет и поръсете със зехтин – разбъркайте добре и салатата е готова!
10. Сервирайте свинското месо с картофи, лук и бекон на шишчета с медено-соев сос с приготвена салата от червено зеле и краставици, пише flagman.bg.