Необходими продукти:
картофи - 2 големи; лук - 1 глава; моркови - 1 голям; броколи - 1 глава; олио - 3 с.л.; готварска сметана - 4 с.л.; лимони - 1/2 бр.; сол - на вкус; черен пипер - на вкус; крутони.Начин на приготвяне:
В тенджера с олиото се задушават за няколко минути нарязаните на ситно моркови и лук. Прибавят се нарязаните на кубчета картофи и се слага около 750 мл вода и се оставя да поври 20-25 минути.
От главата броколи се отрязват розичките и се слагат в тенджерата с още вода. Водата е на око, а и според предпочитанията на всеки за това колко гъста предпочита крем супата си. Оставя се да ври още 10 минути.
Тенджерата се сваля от котлона, за да поизстине. Сместа се пасира в блендер или с пасатор. Добавят се солта и черния пипер на вкус, както и 4-те лъжици сметана и се връща на котлона за 5 минути.
След като се сервира крем супата от броколи в купичка, се изстисква резен лимон и се добавят отгоре крутони, пише gotvach.bg.