Отидете към основна версия

16 393 12

Направиха Mercedes от ... тухли

  • mercedes benz-
  • техла-
  • изкуство

Китайският художник Дай Юн от град Сиан намери странно приложение на червената тухла като направи от въпросния материал Mercedes Benz в реални размери. Произведението е толкова близко до реалната кола, че трудно може да се различи, ако човек не се приближи до него.

Скулптурата е изложена в шанхайския парк на изкуствата. Автомобилът е направен от червена тухла, цимент и стомана. Авторът не само е успял да копира едно към едно външния вид на колата до най-малкия детайл, но също така и интериорът, както и педалите, волана и други.

Всички елементи на Mercedes Benz са като истински. Единственият минус на произведението на Юн е, че не може да се движи. Между впрочем авторът не изключва възможността някога в каменния автомобил да постави истински двигател.

Юн не за първи път прави кола от червена тухла. През 2011 г. той е създал BMW, което тежи 6.5 тона. Произведението е обявено за продажба на стойност 100 000 USD, но така и не се е намерил купувач. „Как може малко тухли и цимент да струват повече от един истински автомобил”, коментират критици.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини