Отидете към основна версия

11 621 11

Поставяш детска площадка - отиваш в затвора!

  • детска-
  • площадка-
  • затвор

Семейство в щата Мисури, САЩ, бе заплашено със затвор, защото поставило лилава детска площадка в двора на къщата си, предава KMBC News. Моменталното предупреждение дошло от местната асоциация на собствениците на къщи, след като Марла Стоут отказала да махне издигнатото от нея и близките ѝ съоръжение.

Въпросната собственичка слага площадката, за да има място, където да играят невръстните ѝ две дъщерички. Тя дори нарочно боядисва всичко в лилаво, за да е "хармонично" с останалата част от квартала. Това напълно отговаряло на изискванията за издигане на детска площадка и никъде в правилника на асоциацията не пишело, че има органичения относно дадени цветове. 

В продължение на година Госпожа Стоут получава писма, които гласят, че тя е глобена. Въпреки това, обжалванията ѝ са успешни, до момент в който тя получава друго писмо, което я заплашва, че ако не премахне лилавата детска площадка до три седмици, ще отиде в затвора. 

Дори петиция с името на повечето съседи не трогнала асоциацията, но от семейството заявят, че са наели адвокат и ще се борят докрай за правата си.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини