13 Август, 2015 06:45 11 608 11

Поставяш детска площадка - отиваш в затвора!

  • детска-
  • площадка-
  • затвор

Семейство в щата Мисури, САЩ, бе заплашено със затвор, защото поставило лилава детска площадка в двора на къщата си, предава KMBC News. Моменталното предупреждение дошло от местната асоциация на собствениците на къщи, след като Марла Стоут отказала да махне издигнатото от нея и близките ѝ съоръжение.

Въпросната собственичка слага площадката, за да има място, където да играят невръстните ѝ две дъщерички. Тя дори нарочно боядисва всичко в лилаво, за да е "хармонично" с останалата част от квартала. Това напълно отговаряло на изискванията за издигане на детска площадка и никъде в правилника на асоциацията не пишело, че има органичения относно дадени цветове. 

В продължение на година Госпожа Стоут получава писма, които гласят, че тя е глобена. Въпреки това, обжалванията ѝ са успешни, до момент в който тя получава друго писмо, което я заплашва, че ако не премахне лилавата детска площадка до три седмици, ще отиде в затвора. 

Дори петиция с името на повечето съседи не трогнала асоциацията, но от семейството заявят, че са наели адвокат и ще се борят докрай за правата си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    4 1 Отговор
    "Демокрация" по краварски.
  • 2 1234

    4 2 Отговор
    И това в ,,най демократичната държава в света"Време е вече тази,,демократична държава" да се разпадне и да влезе в историята като най хищническата държава в света.
  • 3 Димитър Петков

    1 3 Отговор
    Само това ли разбрахте от статията и двамата умници?!
  • 4 цвят лилав

    4 1 Отговор
    И аз това разбрах от статията - цвят лилав не мога да сложа в собствения си двор, щото съседите ми се дразнели. Къде е демокрацията бе Петков?
  • 5 Ники

    1 1 Отговор
    Силно се съмнявам написаното да отговаря на истината
  • 6 бля бля

    0 1 Отговор
    бля бля бля
  • 7 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 1 Отговор
    Най-полицейската държава - САЩ не знам как още има балъци дето драпат да живеят там
  • 8 Morgoth

    3 0 Отговор
    Изглежда малко извадено от контекста, кой знае колко още "подробности" има. А и размера на площадката е интересен на фона на двете невръстни деца. Дай Боже всекиму да може да построи един декар пързалки за децата си.
  • 9 тошибиян

    3 1 Отговор
    и тази раса ще дава акъл кой как да живее по света
  • 10 Марио

    0 0 Отговор
    Само наистина заблудените хора мислят че това не е истина или, че в САЩ има свобода. ЗА съжаление държавата ни е в това положение заради простият ни народ, мрънкащ за абсолютно всичко и чакащ наготово.
  • 11 ас

    0 0 Отговор
    а реално площадката е доста по-семпла и се състой от люлка и пързалка http://www.kmbc.com/image/view/-/34644898/medRes/2/-/maxh/460/maxw/620/-/o98fjiz/-/Purple-playground-poses-problem-for-Lee-s-Summit-family.jpg
    иначе доколкото разбрах трябвало да бъде розова ама се примирили с лилава ама защо цвета е такъв проблем не ми стана ясно от цялата статия