Отидете към основна версия

8 837 8

Как ще умрете? Един сайт може да ви каже

  • смърт-
  • симулатор-
  • предсказва-
  • причини-
  • данни-
  • умреш

Симулаторът прогнозира как ще си отидем въз основа на възраст, пол и етническа принадлежност

Да разсъждаваш над въпроса как ще срещнеш създателя си или иначе казано — как ще умреш, е доста плашещо.

Въпреки това, онези, които изпитват нездраво любопитство да разберат, е бил измислен симулатор, който да им подскаже при какви обстоятелства ще си отидат от този свят.

Графиката, направена от Нейтън Яу за Flowing Data, е базирана на средностатистическия брой причини, които водят до смърт в Америка, както и на нещата, които могат да убият някого.

За да генерира причината, която ще доведе до вашата смърт, симулаторът се нуждае от информация за пола и етническата ви принадлежност.

Например ако сте 30-годишна жена от бялата раса, шансът да умрете от заболяване на кръвоносната система е 38%, а от рак — 25%. Но ако си отидете преждевременно, да речем след 4 години, най-вероятната причина би била "външни фактори". Ако умрете на 44 г. то ще е или от заболяване на кръвоносната система или от инфекция. Ако пък сте 51-годишен бял мъж, шансът да си отидете по същите причини е 37% и 28%.

Симулаторът обаче, не може да ви каже с изключителна точност обстоятелствата около вашия край, например дали ще загинете в „автомобилна катастрофа”, но вкарва смъртта в категории, типични за смъртен акт.

Сред информацията, която също така можете да получите са общата смъртност за вашата възрастова група, както и на каква възраст най-вероятно ще умрете.Ако сте любопитни, вижте от какво ще умрете тук.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини