26 Октомври, 2016 23:00 8 799 8

Как ще умрете? Един сайт може да ви каже

  • смърт-
  • симулатор-
  • предсказва-
  • причини-
  • данни-
  • умреш

Симулаторът прогнозира как ще си отидем въз основа на възраст, пол и етническа принадлежност

Как ще умрете? Един сайт може да ви каже - 1

Да разсъждаваш над въпроса как ще срещнеш създателя си или иначе казано — как ще умреш, е доста плашещо.

Въпреки това, онези, които изпитват нездраво любопитство да разберат, е бил измислен симулатор, който да им подскаже при какви обстоятелства ще си отидат от този свят.

Графиката, направена от Нейтън Яу за Flowing Data, е базирана на средностатистическия брой причини, които водят до смърт в Америка, както и на нещата, които могат да убият някого.

За да генерира причината, която ще доведе до вашата смърт, симулаторът се нуждае от информация за пола и етническата ви принадлежност.

Например ако сте 30-годишна жена от бялата раса, шансът да умрете от заболяване на кръвоносната система е 38%, а от рак — 25%. Но ако си отидете преждевременно, да речем след 4 години, най-вероятната причина би била "външни фактори". Ако умрете на 44 г. то ще е или от заболяване на кръвоносната система или от инфекция. Ако пък сте 51-годишен бял мъж, шансът да си отидете по същите причини е 37% и 28%.

Как ще умрете? Един сайт може да ви каже

Симулаторът обаче, не може да ви каже с изключителна точност обстоятелствата около вашия край, например дали ще загинете в „автомобилна катастрофа”, но вкарва смъртта в категории, типични за смъртен акт.

Сред информацията, която също така можете да получите са общата смъртност за вашата възрастова група, както и на каква възраст най-вероятно ще умрете.Как ще умрете? Един сайт може да ви каже

Ако сте любопитни, вижте от какво ще умрете тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мутрочалгарче

    0 0 Отговор
    На мен всеки път ми се пада, че ще умра от преяждане и препиване, след бурна оргия с абитурентки, някъде на Сейшелите...
  • 3 папирус

    1 0 Отговор
    Аз съм жив но ку.а ми е умрял а бабата още напира за мръсотийки
  • 4 дедо

    0 0 Отговор
    Но това не е трудно да се разбере и без този сайт? Достатъчно е да открихнтете сайта на Народното ни събрание и да прочетете проекторешенията на великите ни законотворци! Това е бърз евтин и гарантиран начин на самоубийство...абсолютно ефективен и доказан! ГАРАНТИРАМ!!! Аз изглреждах като на 17 години преди да открехна там...сега съм бял дядо... утрен е се знае като ткрехна сайта може и да ме погребат...?

    Коментиран от #5

  • 5 дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "дедо":

    Ето дори с изречението, че ще работим за до 65 години минимум за пенсия, човек вече знае, че ще умре без да се пенсионира и то бачкайки за мижави пари нестигащи за храна ид рехи, камо ли за останалото, пък камо ли семейство да храни и на почивка да иде? Само това изречение ти гарлантира бърза естественно красива и гарантирана смърт или поне остаряване с 40 години за само и пет минути. А за останалото не говорим... Чуйте дедо, прочетете и ще видите... :)
  • 6 Трол

    0 0 Отговор
    Аз знам как ще умра-жив!
  • 7 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    никой не знае и не може да ти каже
    само Бог знае кога къде и защо
  • 8 Бидона

    0 0 Отговор
    Ще умрете прави до струга! Дори и като умрете, ще трябва да продължите да работите за да плащате такса циганин!