Отидете към основна версия

2 251 4

Защо да имате второ дете

  • майка-
  • две деца-
  • второ дете-
  • бременност
Снимка: Shutterstock

С две деца е по-лесно - колкото и абсурдно да звучи, истина е. Две деца се контролират по-лесно от едно. Майките, родили второ дете, споделят, че имат повече време отколкото при първия си отпуск по майчинство, намират повече време за игра с децата и се справят много по-добре с ежедневните задачи. По време на второто майчинство повечето майки успяват дори да спят повече.

Най-вероятно причината за това е натрупаният опит с първото дете, който е от голяма полза. Той позволява на майките да планират по-добре дневния си график, имайки представа за нуждите на бебето и детето. Майката вече е наясно в различните видове плач и е знае кога как да реагира и действа, вместо да се паникьосва от най-малкото промрънкване на бебето. Тя може да различи кога бебето плаче, защото е гладно или болно, и да действа разумно и обмислено.

Освен това по-голямото дете понякога помага на майка си, а по-малкото повтаря онова, което първото вече е научило и прилага в ежедневието. Друго улеснение е, че от първото дете са останали дрешки, играчки и всякакви други неща, необходими за бебето и не се притеснявате за това какво трябва да се купува и да отделяте значителни средства.

Втората бременност минава по-лесно и обикновено раждането е по-кратко, а и жената вече знае какво я очаква, затова е по-спокойна.

Вярно е, че грижите и тревогите са двойни, но и щастието е двойно повече!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини