Отидете към основна версия

42 905 23

Лекари съветват: Не се къпете със сапун след секс

  • секс-
  • къпане-
  • вана-
  • душ-
  • сапун
Снимка: Shutterstock

Ако искате да поддържате интимната зона в добро здравословно състояние, трябва да обърнете внимание на три много важни неща.

1. Никакво миене със сапун след секс

Ако искате да се освежите след секс, използвайте за това само вода, но никакъв сапун. Сапунисването би могло да ви причини повече вреди, отколкото ползи. Хигиенните средства могат да причинят алергична реакция или силно раздразнение, ако бъдат използвани в една толкова деликатна и чувствителна област на тялото на жената. Използването на сапун за интимна грижа и хигиена може да доведе до вагинална сухота, раздразнение или възпаления, твърдят специалистите.

Душът след секс трябва да е само и единствено с хладка вода.

2. В никакъв случай не си правете вана след секс

Колкото и романтична да изглежда идеята, лекарите предупреждават, че това не би се отразило добре на интимната област на жените.

Влизането във ваната с друг човек означава, че вашите полови органи ще бъдат изложени на бактерии от неговите кожа и интимни части, а водата в съда за къпане ще намали антибактериалните способности на кожата ви.

3. Ходенето по малка нужда може да бъде полезно след секс

Ползите от ходенето по малка нужда след секс не са бабини деветини. По време на половия акт различни бактерии могат да бъдат изтласкани във вътрешността на половите ни органи, което може да доведе до инфекции на пикочните пътища. Минаването през тоалетната може да предотвратите това, но все пак не разчитайте изцяло на този метод.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини