Отидете към основна версия

1 814 5

Хитлер се озова в детска книжка за оцветяване

  • хитлер-
  • детска книжка за оцветяване-
  • детска книжка-
  • оцветяване-
  • холандия

Всички копия от книжката са били изтеглени от продажба

Снимка АП/БТА

Нова детска книжка за оцветяване е била незабавно изтеглен от книжарниците, заради една от картинките в нея — портрет на Хитлер, със свастика и вдигната за поздрав ръка, съобщава АП.

Появата на книжката, отпечатана за холандската верига магазини Kruidvat, предизвика бурни обществени реакции. Малко след пускането им в продажба миналата седмица, всички отпечатани бройки са били изтеглени от пазара, а магазинът се извини за неволната грешка с официално съобщение. В него се казва, че всички копия се изтеглят от пазара, тъй като в тях има "страница с неподходящо съдържание", но не се споменава директно името на нацисткия лидер.

Започнало е разследване, което да установи как портретът на Хитлер е попаднал вътре.

"Книжката беше пусната в продажба на 3 април и веднага беше изтеглена от пазара. Грешката е в резултат на провеждането на тестове с редица картинки, като в крайна сметка тази не е била премахната от окончателното издание," обясняват издателите.

Не е ясно колко от книгите се били продадени, преди да бъдат изтеглени от рафтовете, но парите на всеки, закупил екземпляр от нея, ще бъдат върнати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини