Last news in Fakti

7 Април, 2017 17:51 1 811 5

Хитлер се озова в детска книжка за оцветяване

  • хитлер-
  • детска книжка за оцветяване-
  • детска книжка-
  • оцветяване-
  • холандия

Всички копия от книжката са били изтеглени от продажба

Хитлер се озова в детска книжка за оцветяване - 1
Снимка АП/БТА

Нова детска книжка за оцветяване е била незабавно изтеглен от книжарниците, заради една от картинките в нея — портрет на Хитлер, със свастика и вдигната за поздрав ръка, съобщава АП.

Появата на книжката, отпечатана за холандската верига магазини Kruidvat, предизвика бурни обществени реакции. Малко след пускането им в продажба миналата седмица, всички отпечатани бройки са били изтеглени от пазара, а магазинът се извини за неволната грешка с официално съобщение. В него се казва, че всички копия се изтеглят от пазара, тъй като в тях има "страница с неподходящо съдържание", но не се споменава директно името на нацисткия лидер.

Започнало е разследване, което да установи как портретът на Хитлер е попаднал вътре.

"Книжката беше пусната в продажба на 3 април и веднага беше изтеглена от пазара. Грешката е в резултат на провеждането на тестове с редица картинки, като в крайна сметка тази не е била премахната от окончателното издание," обясняват издателите.

Не е ясно колко от книгите се били продадени, преди да бъдат изтеглени от рафтовете, но парите на всеки, закупил екземпляр от нея, ще бъдат върнати.

Хитлер се озова в детска книжка за оцветяване


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bigi

    21 2 Отговор
    Поздрав за чичо Ади.
  • 2 Хасан

    1 23 Отговор
    Ердоган е прав като обвинява Холандия в нацизм
  • 3 АДОЛФ АЙХМАН

    14 0 Отговор
    БРАВО !!!! НЕКА И ДЕЦАТА ДА ЗНАЯТ.......АКО БЕШЕ УСПЯЛ.....СВЕТА ЩЕШЕ ДА Е РАЗЛИЧЕН......ПО-ДОБЪР ...И ПО ПОДРЕДЕН И ДИСЦИПЛИНИРАН МОЖЕ БИ....

    Коментиран от #5

  • 4 незнайко

    2 0 Отговор
    Голям праз, като учат за Хитлер, не му ли показват снимката с вдигната ръка? Холандия се престарава.
  • 5 склерито

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "АДОЛФ АЙХМАН":

    Едва ли? Нали джихадистите правят същото, като Адолф...? Не прилича след тях кървищата да са по-дисциплинирани и хубави? Ако говориш, че есесовците щяха да висят с автомати на врата на робите, а те дса блъскат дисциплинирано до гроб или до крематориум..., тук си прав...но такава дисциплина вълци я яли....!