Отидете към основна версия

3 489 3

Защо е ценно да ревнуваме и завиждаме (ВИДЕО)

  • завист-
  • ревност-
  • ted-
  • парул сегал
Снимка: Shutterstock

Какво е ревността? Коя е нейната движеща сила и защо тайно я обичаме?

Нито едно проучване досега не е успяло да улови нейната "самота, продължителност и мрачна тръпка" - освен художествената литература - твърди Парул Сегал в това завладяващо видео за TED. В това красноречиво размишление, тя прелиства страници от литературата, за да покаже как ревността не е твърде различна от търсенето на знание.

Според нея художествената литература "много добре описва как ревността ни учи да наблюдаваме задълбочено, но неточно. Всъщност, колкото по-силно ревниви сме, толкова повече се превръщаме в жители на фантазията. И за това, струва ми се, ревността не само ни провокира да правим жестоки неща или незаконни неща. Ревността ни кара да действаме по много изобретателен начин."

"Ревността обича информация. Ревността обича подробности. Ревността обича огромните количества лъскава коса, прекрасната малка кутия за моливи. Ревността обича снимки. За това Инстаграм е такъв успех," казва тя с чувство за хумор.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини