Last news in Fakti

28 Май, 2017 00:30 3 468 3

Защо е ценно да ревнуваме и завиждаме (ВИДЕО)

  • завист-
  • ревност-
  • ted-
  • парул сегал
Защо е ценно да ревнуваме и завиждаме (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Какво е ревността? Коя е нейната движеща сила и защо тайно я обичаме?

Нито едно проучване досега не е успяло да улови нейната "самота, продължителност и мрачна тръпка" - освен художествената литература - твърди Парул Сегал в това завладяващо видео за TED. В това красноречиво размишление, тя прелиства страници от литературата, за да покаже как ревността не е твърде различна от търсенето на знание.

Според нея художествената литература "много добре описва как ревността ни учи да наблюдаваме задълбочено, но неточно. Всъщност, колкото по-силно ревниви сме, толкова повече се превръщаме в жители на фантазията. И за това, струва ми се, ревността не само ни провокира да правим жестоки неща или незаконни неща. Ревността ни кара да действаме по много изобретателен начин."

"Ревността обича информация. Ревността обича подробности. Ревността обича огромните количества лъскава коса, прекрасната малка кутия за моливи. Ревността обича снимки. За това Инстаграм е такъв успех," казва тя с чувство за хумор.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    10 2 Отговор
    тези двете са едни от най лошите качества
    насадени ни от турците
    нито ревността нито завистта са хубави качества
    но за съжаление са в гените ни
  • 2 Коко

    8 1 Отговор
    Да ревнуваш значи да държиш на някого, но да не му вярваш, скъп за теб човек, който е загубил доверието ти.
    Ревността е началото на раздялата. Как може това да бъде хубаво качество???
  • 3 Кака Гинка

    3 0 Отговор
    Значи вече ревността и завистта са ценности.По-нататъшните коментари са излишни...