Отидете към основна версия

2 311 2

Този сладолед няма да се разтопи в жегата

  • япония-
  • сладолед-
  • жега-
  • полифенол

Тайната се крие в добавянето на растителни полифеноли, извлечени от ягоди

Снимка: Shutterstock

Изнурителните летни жеги скоро ще обхванат цяла Япония и местните жители търсят различни средства за борба с тях. Едно от новите предложения е сладолед, който не се топи в продължение на няколко часа, дори при температура от 40 градуса Целзий, съобщи ТАСС.

Новият продукт, разработен от професор Томихисо Ота от университета на Канадзава, е пуснат в продажба тази седмица. На вкус леденото лакомство не се различава от останалите сладоледи, но за разлика от тях не се превръща в лепкав сос, дори когато е изложено на пряка слънчева светлина.

Тайната на нетопящия се сладолед се крие в добавянето на растителни полифеноли, извлечени от най-обикновени ягоди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини