Отидете към основна версия

5 407 10

16 неща, които истинският джентълмен прави

  • отношение-
  • джентълмен-
  • мъже-
  • жени-
  • връзка-
  • взаимоотношение-
  • срещи-
  • семейство

Модите в облеклото и стила идват и си отиват, но това, което никога не излиза от мода е истинският джентълмен. И тук не говорим за плейбоите, които си мислят, че са джентълмени, а несравнимия джентълмен.
Тук сме изброили няколко неща, които ще ви помогнат да разпознаете този индивид, който доста трудно се намира. Ето ги и тях:

1. Отваря вратата
Истинският джентълмен държи вратата, за да могат другите да минат. Той отваря вратата първо за дамите и им дава път. Същото се отнася и за вратата на колата.

2. Винаги е на време
Ако той е определил час за срещата, няма да ви кара да чакате. Това е против маниера му. Да бъде на време е не само учтиво, но и показва, че той цени времето си, както и вашето.

3. Той е учтив
Не изглежда като нещо огромно, но да кажеш „Благодаря“ и „Моля“ показва уважение и възпитание. Това е фундаментално нещо и не струва нищо, но печели респект.

4. Никога не се държи грубо
Дори и обслужването да е било ужасно, той няма да започне да обижда сервитьора, за да не нарани нечии чувства. Знае как да уважава и бъде уважаван.

5. Взима сметката
Джентълменът винаги посяга към сметката и държи да плати. Независимо дали е за приятели или дама, той никога няма да очаква нещо в замяна.

6. Слуша внимателно
Когато някой говори с него, той ще се увери, че е насочил пълното си внимание към това какво казва събеседникът му. Ще остави настрани телефона си или ще изключи телевизора, за да не създават пречки в комуникацията ви.

7. Спазва обещанията си
Ако даде думата си за нещо, ще се увери, че го е направил. Няма просто така да обещае нещо, което не може да свърши. Никога не дава напразни надежди.

8. Умее да пази тайна
С него тайните са на сигурно място. Когато истинският джентълмен получи конфиденциална информация, той я „заключва“ и не я споделя на никого.

9. Знае кое си струва
Истинският джентълмен познава стойността на нещата и няма да се поколебае да направи всичко възможно, за да се сдобие с нещо смислено.

10. НИКОГА не удря жени
Задача на джентълмена е да защитата жената, дори когато се наложи да рискува живота си. Никога не би наранил жена, дори и когато е крайно ядосан.

11. Той е напълно честен
Той не лъже, дори когато знае, че е лошо за него, той вярва в честността. Такива хора са винаги откровени и на тях може да се разчита.

12. Той улеснява другите
Ще те накара да се чувстваш комфортно, когато си наоколо и когато говориш с него. Той може да те улесни в най-трудните ти моменти.

13. Иска да научава повече
Джентълменът никога не би се държал така сякаш знае всичко. Той иска да научава нови неща и е щастлив, когато мозъкът му е активен.

14. Не те спира да постигнеш мечтите си
Не би те омаловажил. Той уважава решенията ти и не би те спрял да работиш за мечтите си. Той иска да помага и да насърчава хората.

15. Той е умен и мъдър
Той е много добър в даването на съвети и вижда нещата от различна гледна точка. Той знае през какво преминаваш и ще бъде до теб в трудните времена, за да се увери, че не си сама.

16. Той иска да се чувстваш добре в собствената си кожа

Джентълменът знае колко си красива и иска да знаеш истинската си стойност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини