Отидете към основна версия

7 185 11

Мъж ревна, че не може да ходи с грим на работа

  • мъж-
  • грим-
  • оплака-
  • недоволен-
  • работа-
  • великобритания

Скот Лапланч работи в магазин във Великобритания

Снимки: Twitter и Facebook

20-годишен мъж се оплака, че работодателите му не му разрешават да носи грим на работа, съобщават изданията Sun и Mirror.

Скот Лапланч, който работи в магазин за електроника във Великобритания, наскоро се оплака в социалните мрежи, че управителя на магазина го помолил да не идва с грим когато е на работа.

Младият мъж останал потресен, когато управителят на магазина го "порицал", защото носи грим по време на работа. Причината за шокът бил не самият факт, че бил помолен да не идва гримиран, а че забраната идвала чак сега, след като той се появявал в този си вид откакто бил нает на работа преди "осем или девет месеца" и това не представлявало проблем.

Скот твърди, че става дума за дискриминация, тъй като жените, които работят на същото място, носят повече грим от него, но никой не ги е молил да почистват лицето си преди началото на работния ден.

„Работя в магазина от 8-9 месеца и никога досега не са ме молили да махам грима от лицето си. Даже напротив, някои от управителите дори ме подкрепят и ми правят комплименти. Наскоро обаче имаше промени в мениджмънта и ме помолиха да остана без грим. Когато отказах, ми казаха поне да го намаля”, ридае младият мъж в социалните мрежи.

Говорител на компанията, собственик на магазина, обясни, че става дума за недоразумение и фирмата се гордее, че за нея работят хора, които не се страхуват да бъдат различни.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини