Отидете към основна версия

18 380 15

С какво шокира дъщерята на президента на Киргизстан?

  • кърмене-
  • киргизстан-
  • бебе-
  • алия шагиева-
  • президент

Дъщерята на киргизстанския президент предизвика смут сред хората, след като постна снимка, на която кърми малкото си бебе по бельо.

Алия Шагиева публикува въпросната снимката в социалните медии още през април с подзаглавието: "Ще храня детето си винаги - на всяко място и по всяко време, когато е гладно".

Множество коментари бързо се засипали под снимката.

Някои от потребителите в социалните мрежи били на мнението, че няма нужда да се поставя пред обществено посегателство снимката на такъв интимен момент между майка и дете. Други смятали, че Шагиева трябва да е по-скромна и да се засрами от постъпката си. Мнозина пък похвалили младата майка за това, че е разбила табуто около женските тела и не се срамува от своето.

Все пак майката бе принудена да свали снимката, след като беше обвинена в неморално поведение. В ексклузивно интервю с Би Би Си обаче тя сподели, че обществото е виновно за сексуализирането на женското тяло. Според нея няма нищо вулгарно в това да изпълнява физиологичните нужди на своето дете.

Потребителите на социалните медии не били единствените, останали недоволни от разпространената снимка на младата майка. Родителите на Шагиева, президентът Алмазбек Атамбаев и съпругата му, Раиса, също били крайно разочаровани от действията на дъщеря си.

"Те наистина не одобряват постъпката ми и донякъде ги разбирам. Старото поколение е доста по-консервативно от младото и следва дадени канони", каза Шагиева в дома си в покрайнините на киргизката столица Бишкек.

Тя продължава да поства снимки в социалните медии, включително такива на своите картини и други произведения на изкуството, както и внимателно стилизирани портрети на себе си, съпруга си и бебето си, често на фона на широко отворени пейзажи.

„Киргизстан е предимно мюсюлманска държава. Макар че кърменето на обществени места е позволено, повечето хора си остават до голяма степен консервативни. Срещат се жени в парковете или на други обществени места, които кърмят бебета си, но те обикновено се опитват да покрият гърдите си с дреха.“, казва още Шагиева.

„Да се грижа за бебето си и да изпълнявам неговите нужди е в пъти по-важно от това да живея според очакванията и стандартите на другите.“, заявява дъщерята на президента.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини