1 Август, 2017 07:45 18 289 15

С какво шокира дъщерята на президента на Киргизстан?

  • кърмене-
  • киргизстан-
  • бебе-
  • алия шагиева-
  • президент

Дъщерята на киргизстанския президент предизвика смут сред хората, след като постна снимка, на която кърми малкото си бебе по бельо.

Алия Шагиева публикува въпросната снимката в социалните медии още през април с подзаглавието: "Ще храня детето си винаги - на всяко място и по всяко време, когато е гладно".

Множество коментари бързо се засипали под снимката.

Някои от потребителите в социалните мрежи били на мнението, че няма нужда да се поставя пред обществено посегателство снимката на такъв интимен момент между майка и дете. Други смятали, че Шагиева трябва да е по-скромна и да се засрами от постъпката си. Мнозина пък похвалили младата майка за това, че е разбила табуто около женските тела и не се срамува от своето.

Все пак майката бе принудена да свали снимката, след като беше обвинена в неморално поведение. В ексклузивно интервю с Би Би Си обаче тя сподели, че обществото е виновно за сексуализирането на женското тяло. Според нея няма нищо вулгарно в това да изпълнява физиологичните нужди на своето дете.

Потребителите на социалните медии не били единствените, останали недоволни от разпространената снимка на младата майка. Родителите на Шагиева, президентът Алмазбек Атамбаев и съпругата му, Раиса, също били крайно разочаровани от действията на дъщеря си.

"Те наистина не одобряват постъпката ми и донякъде ги разбирам. Старото поколение е доста по-консервативно от младото и следва дадени канони", каза Шагиева в дома си в покрайнините на киргизката столица Бишкек.

Тя продължава да поства снимки в социалните медии, включително такива на своите картини и други произведения на изкуството, както и внимателно стилизирани портрети на себе си, съпруга си и бебето си, често на фона на широко отворени пейзажи.

„Киргизстан е предимно мюсюлманска държава. Макар че кърменето на обществени места е позволено, повечето хора си остават до голяма степен консервативни. Срещат се жени в парковете или на други обществени места, които кърмят бебета си, но те обикновено се опитват да покрият гърдите си с дреха.“, казва още Шагиева.

„Да се грижа за бебето си и да изпълнявам неговите нужди е в пъти по-важно от това да живея според очакванията и стандартите на другите.“, заявява дъщерята на президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауууууу

    48 9 Отговор
    Супер е мацката, браво!
  • 2 Облечен

    40 27 Отговор
    До гуша ни дойде от тези хранещи майки-ексхибиционистки... Нека си го храни колкото иска, стига да не ни натрапва "хранилките" си навсякъде...

    Коментиран от #3

  • 3 111

    61 9 Отговор

    До коментар #2 от "Облечен":

    Аз съм майка, от тези "хранещите" и те подкрепям напълно. Кърмих дъщеря си 1.7 месеца и винаги съм гледала да е на уединено място, с гръб към тълпата, покрита с проветрива пеленка, ако съм на някоя алея и знам, че минават хора, или влизам в колата. Смущаващо е, дори и за мен, да видя жена, извадила всичко на показ да кърми. Гледат я мъже, тинейджъри, млади момичета, малки деца, трябва да има граници. То и сексът е най-естественото нещо на земята, основата на всичко, ама не го правим на улицата, пред всички, нали? Някак си не е редно.

    Коментиран от #6, #10

  • 4 onq s konq

    21 13 Отговор
    Според мен фотосесията е абсолютно непълна и меко казано "претупана",защото след като има "хранене"/кърмене/,следва много по интересното и любопитно-АКАНЕТО НА БЕБЕТО!Е тая подробност липсва.

    Коментиран от #15

  • 5 Morgoth

    13 4 Отговор
    Никой не я е спрял, като иска да се показва да се показва. Само да не мрънка след това, ако я зяпат или ако някой я изтипоса по боцки във фейса. И да си прави сметката, че при по-лош късмет и в порнхъба може да се появи.
  • 6 Облечен

    11 11 Отговор

    До коментар #3 от "111":

    Именно, навсякъде в нета майките показват, че когато се наложи да кърмят бебето на публично място си завързват отгоре един огромен лек шал от плат и си го хранят отдолу, без никой да ги гледа. Никой не би се загледал по това и е срамно, защото е естествено и да сме голи, нали така сме се родили, но сме със сложно устроен интелект, не сме животни и сме се научили да си прикриваме някои места. Срамно е защото кърменето е нещо, което би трябвало да е свещено, но не за пред хората, единствено таткото може да го гледа и да се радва и да му е мило, не е за пред всички, да не говорим че на хората на улицата им се догажда, за съжаление не е естетично и наблюденията ми дотук показват, че тези които го натрапват са си чиста проба ексхибиционистки, те се възбуждат от мисълта, че шокират хората. Питам се същите тези майки, дали кърмят бебето си пред собствените си бащи, ако е така, считайте за какво иде реч, ако отговорът е не, значи все пак усещат,че всичко си има граници.
  • 7 2399

    9 11 Отговор
    Ооооо аз работя в магазин за бяла техника и един ден влиза симпатична майка с бебето си да разглежда. В един момент бебока се разплака и жената ме помоли да седне на моя стол на бюрото, след което извади едната си гърда и нахрани бебето без да се крие хич. Гледката беше много добра и яко издух пакета при което майката ме забеляза и само се усмихна...чак след 4 месеца пак дойде в магазина а след това и вече и спах с нея, така че подкрепям, човек никога не знае. Яко!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    16 5 Отговор
    Какво табу за женската голота, бе, вие с всичкия ли сте?! Та то не можеш да си отвориш очите след сън без да видиш във всички посоки голи жени - телевизии, вестници, списания, реклами, интернет. А най-много са по улиците и в метрото - всички по къси панталони до цепката. Простотията и кулвелъкът женски край нямат - това е цялата им и единствена същност. Дори майки са между другото, особено сегашните откачалки.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Име като гост

    7 0 Отговор
    Много ме дразни фалшивото внушение за морал на днешното двулично общество. Част от жените, които критикуват кърмещите жени, вчера са го правили едновременно с двама негри от Сенегал примерно, но днес са възмутени от голотата на обществено място. Излизам на улицата в ранните часове на деня, за да отида на работа и навсякъде смърди на опикано по оживените обществени места. Морал, бе. Морал и естетика...

    Познавам доста узбеки, те са сунити мюсюлмани, много консервативни и някои от тях са твърдо против женската голота. Убивала всякаква страст. Аз обаче съм европеец, харесвам жените и колкото повече показват, толкова по-добре. Да не е по-добре да гледаме пияните още по обяд как "поливат" градинките и парковете? Вчера и това видях, както и цял влак впрочем...
  • 12 Име като гост

    6 2 Отговор
    Едно време затова правеха досиета на всичките, защото само да стъпиш леко накриво и вече ще се знае. Един за първи път отишъл при проститутка (морал, бе), друг се познавал с много гейове като Георги Парцалев (морал, бе), трети пиел като смок, четвърти имал страст към залаганията, пети биел жена си, шести изневерявал/а, седми крадял, осми бил измамник... Като погледнеш - то цялото "общество". Накрая - абе, стоп на голите гърди, това е неморално...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Селянката

    7 0 Отговор
    Разголила си гърдата, че кърми - разбирам, но защо ни се показва и по бикини? Явно снимката не е само "за разкрепостяване на консервативната жена на Киргистан".
    Дали след години, когато баща й вече не ще е президент, госпожата да види снимките си в порно-хъба и да плаче горчиво? ...
  • 15 999

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    На тебе папка ли ти се та чакаш ако, омръзна ти US акото.