Отидете към основна версия

7 622 44

Париж открива първия си нудистки парк

  • парк-
  • нудисти-
  • нудизъм-
  • париж-
  • франция

Няма да се допускат воайори, съобщи английският всекидневник „Гардиън“

Парижките нудисти най-после ще се уредят с място, където да разпускат на спокойствие. На тяхно разположение сега е специална уединена зона в парка „Венсенски лес“, намиращ се в източната част на града.

„Откриването на парк за нудисти-натуралисти е един пример за това по колко различни начини можем да използваме парижкото обществено пространство“, каза Пенелопе Комити, зам.-кмет на градските паркове.

Нудисткият парк ще бъде отворен в периода между 31 август и 15 октомври, от 8:00 до 17:30 всеки ден.

Длъжностните лица обещават, че воайорството и ексхибиционизмът няма да бъдат толерирани под никаква форма.

„Щастлив съм, че нудистите имат място, където да се отпуснат и да се насладят на голотата си. Сигурен съм, че хиляди хора в района ще искат да се възползват от уединената зона“, каза Жулиен Клод-Пенегри от Парижката асоциация на натуралистите. „Отварянето на парка само по себе си говори за широкомащабността на града, както и за променящите се нагласи на хората към голотата и други табуирани теми“, каза още той, добавяйки, че е практикуващ нудист от близо 20 години.

От известно време жителите на френската столица имат на свое разположение и обществен басейн, в който могат да плуват голи свободно три пъти в седмицата. В цялата страна има около 460 области, предназначени за нудисти, включително 155 къмпинга и 73 плажа.

Според асоциацията France Naturism повече от 2,6 милиона души във Франция са нудисти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини