Отидете към основна версия

14 930 46

Орхан Мурад: Сузанита е неразбрана, защото за това се иска интелект

  • декларация-
  • отворено писмо-
  • сузанита-
  • орхан мурад-
  • измислици-
  • обидни думи-
  • видеоклипове-
  • обществено внимание

Певецът заяви, че ще съди всеки, който си служи с обидни думи и разпространява измислици по адрес на дъщеря му

Откакто застана в светлината на прожекторите и привлече вниманието на медии и социални мрежи, дъщерята на Орхан Мурад — Сузанита, редовно е героиня на някоя жълта статия, жлъчен коментар или дискусия на тема морал и ценности.

Ето защо нейният баща реши най-сетне да постави въпроса проблема на масата, публикувайки гневно и същевременно трогателно отворено писмо в социалните мрежи.

Публикациите и слухове по адрес на 14-годишната Сузанита, която привлече общественото внимание с двата си музикални видеоклипа, обявени почти на мига за скандални и недопустими, заради оскъдното облекло на момичето и неприличните жестове.

С публикуването на своята декларация Орхан Мурад обяви, че голяма част от нещата, които се изписаха по адрес на дъщеря му са „абсолютна измислица и търсене на лесна печалба“. Той помоли медиите да спрат да петнят както името на момичето, така и името на семейството му.

„Клипът, благодарение на който се разбуниха духовете и Сузанита стана най-популярната дъвка на обществото, е погрешно разбран заради нежеланието или невъзможността на много представители на нашето общество да приемат посланията в клипа, защото за това се иска и интелигентност", пише още фолк изпълнителят в декларацията.

Той заявява, че Сузанита е продукт и производно, а не причина за налагането на тази култура сред младите хора. Певецът се обърна и към родителите, които критикуват клиповете на дъщеря му.

"След като не ви е харесала тази роля на Сузанита в клипа й, забранете на вашите деца да го гледат и да слушат песента й. Забранете им да си мислят за нея и за другите им идоли от този жанр, защото не е само Сузанита. Забранете им да мечтаят да са на тяхното място и да подражават на Сузанита и другите, за да може да се учат, да са възпитани, образовани и изградят висока култура. Да посещават опери, театрални постановки, да четат книги и заедно с родителите си, да теглят нацията напред, а не назад, както досега. И да се превърнем в една цветуща държава, в която младите хора не пушат и не се друсат от 10-годишни. Целомъдрени да са до навършване на пълнолетие. Образовани, високоинтелигентни и благоденстващи. Не се убиват за щяло и не щяло по жилищните блокове и нощни заведения, а се обичат, помагат си и живеят в мир и хармония. Пожелавам го на моя народ и моята родина — от все сърце“, казва още той.

„Покажете среден пръст на дявола — на злото, жестокостта, злобата и завистта, така както Сузанита го направи, но вие не го разбрахте“, казва в заключение бесният родител, който се закани да съди всеки, който си послужи с обидни думи и измислици по адрес на малкото му момиченце.

Ето и пълния текст на отвореното писмо, публикувано от Орхан Мурад:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини