Отидете към основна версия

4 622 22

За щастлив брак изберете грозноват мъж

  • брак-
  • щастлив-
  • мъж-
  • красив
Снимка: Shutterstock

За траен и щастлив брак е нужен неатрактивен мъж, доказаха учени от университета на щата Флорида. Причината е, че красавците най-често провалят връзката.

Те установили, че най-трайни, най-здрави и щастливи са браковете между привлекателна жена и некрасив мъж. Тайната на успеха на подобни връзки се крие в това, че мъжете, чиито жени са значително по-привлекателни от тях самите, по всякакъв начин се опитват да угодят на своите любими.

Те отрупват съпругите си с подаръци, поемат голяма част от домакинската работа и в леглото се стараят да се представят по най-добрия възможен начин. Поради всички тези причини не толкова красивите мъже правят жените си щастливи, а щастливата жена е гаранция за стабилен брак.

В изследването, проведено сред 130 двойки с брак около 30 години, била открита и обратна зависимост. Жените, които били по-неатрактивни от съпрузите си, живеели в постоянен стрес. Те се подлагали на жестоки диети, отделяли много време за физически упражнения и се стремели да бъдат по-сексапилни по всевъзможни начини.

Докато по-красивите от жените си мъже рядко помагали в домакинската работа и въобще не полагали старание в изграждането на отношенията с партньорката си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини