Отидете към основна версия

8 779 14

Жените с по-голяма извивка в кръста са по-секси

  • секси-
  • извивка-
  • кръста
Снимка: Shutterstock

Скорошно проучване на португалски учени установило, че на мъжете и жените е биологично заложено да са привлечени от по-ясно изявената извивка в долната част на гръбнака при кръста.

Експертите използвали 3D модели и технология за проследяване на погледа, за да покажат как малките промени в стойката влияят при възприемането на женската привлекателност. За целите на изследването били изработени шест 3D модела на жени от кръста нагоре в различни пози. Изображенията били показани на 82 студенти от двата пола. И момчетата, и момичетата определили като най-привлекателни гърбовете с по-голяма извивка.

Според специалистите, когато жената е с по-голяма извивка в кръста, това е знак за желанието ѝ да бъде ухажвана. Те смятат, че именно това е и причината жените с обувки на висок ток да привличат повече погледи.

Извивката на гръбначния стълб, или така наречената лордоза, се наблюдава при много видове животни - плъхове, морски свинчета, овце, котки, порове и примати, и сигнализира, че женската е готова да се чифтоса.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини