Отидете към основна версия

1 735 2

С кои храни да лекуваме проблемите и болките в тялото

  • болки-
  • проблеми-
  • болести-
  • храна-
  • здраве-
  • здравословно-
  • рак-
  • канцероген

Липсата на упражнения, вредната храна и седенето на бюро с часове в офиса влияят пагубно върху здравето ни. Ще ви разкрием как някои храни, които ядем всеки ден, се отразяват върху нас и как могат да ни помогнат да останем във форма.

1. За очите
Въпреки факта, че технологичният прогрес върви стремглаво нагоре, това да стоим на компютъра по цял ден наранява очите ни и вреди в дългосрочен план.
За да запазим очите си здрави, трябва да консумираме продукти, богати на омега-3 мазнини, цинк и витамини А, C и Е:

- Зелени зеленчуци (маруля, спанак, зеле)
- Яйца
- Цитрусови плодове
- Горски плодове
- Мазна риба (Сьомга, риба тон, треска, скумрия)

2. За имунната система
Офисът е перфектното място за разпространение на бактерии, защото много хора стоят затвори на едно място по цял ден. Не е изненадващо, че някой с обикновена настинка лесно може да зарази всички останали. Предотвратяването на болестите не е толкова трудно: яжте повече продукти, които засилват имунната система и се пазете:

- Цитрусови плодове
- Червени чушки
- Броколи
- Чесън
- Джинджифил
- Киви
- Папая

3. За забързване на метаболизма
Колкото по-бързо работи метаболизмът ви, толкова повече калории горите. Хората, които работят в офис и седят през по-голямата част от времето имат нужда от помощ в тази област. Следните продукти ще ви помогнат да забързате метаболизма си и да поддържате нормално телесно тегло:
- Водорасли
- Кафе
- Чай
- Люти подправки (джинджифил, чили, кардамон)
- Крехко месо (пуешко, пилешко)

4. За добрата функция на мозъка
Здравословното хранене не се отразява добре само на тялото, но и на мозъчните функции. Мозъкът е основният движещ инструмент в човешкото тяло. Изброените продукти ще помогнат на сивите клетки да работят възможно най-бързо, и като бонус – те ще забавят стареенето на останалите органи:
- Мазна риба (сьомга, треска)
- Боровинки
- Семки и ядки
- Храни, богати на фибри (овесена каша, пълнозърнест хляб, кафяв ориз)
- Сок от нар
- Черен шоколад

5. За червата
Според проведено проучване, когато човек работи 10 или повече години в седнала позиция, се увеличава риска от някои видове чревен рак. Може да се опитате да го предотвратите като редовно правите упражнения (дори и на работа) и да пазите здравословна диета и режим. Включете тези храни в диетата си:
- Броколи
- Спанак
- Цитрусови плодове
- Горски плодове
- Храни, богати на фибри (овес, семена, кафяв ориз)

Опитайте се да минимизирате количеството на червените и преработени меса (като наденици и салам) в режима си. Те увеличават риска от заболяване от рак на стомаха или червата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини