Отидете към основна версия

8 432 11

Протест по бикини срещу нагли фотографи (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • протест-
  • бикини-
  • пола-
  • фотографи-
  • снимане-
  • снимки

Млада рускиня протестира срещу снимането под полите на жените

Обществената активистка от Русия Анна Довгалюк наскоро проведе социален експеримент в метрото в Санкт Петербург. В този експеримент младата жена стои в средата на различни метростанции с вдигната пола пред камерата. Много хора не разбраха какво се опитва да каже и защо е необходим този експеримент.

Цялата идея с вдигнатата пола на публично място е да бъдат запознати повече хора с т.нар "upskirting" и деянието да бъде криминализирано.

"Upskirting" е практика за правене на неразрешени снимки или видеоклипове под полите на жените, когато се возят в автобус или се качват по стълбите. Това е форма на сексуален тормоз, който се случва все по-често, благодарение на смартфоните. Деянието все още не се смята за престъпление в много страни и все още има жени, които изобщо не знаят за това.


Рускинята посвети видеото на хората, които гледат под полите на жените и правят снимки. Видеоклипът е гледан от много хора, които подкрепят този акт, както и от такива, които не одобряват идеята.

Правенето на снимки под женските поли вече е незаконно в Шотландия, Австралия, Нова Зеландия и някои американски щати, но все още има страни, в които не се счита за престъпление.

В Япония всички телефони с камера издават звук при правене на снимка, който не може да бъде изключен, с надеждата да се обезкуражат този тип актове.


Някои хора смятат, че правенето на такива снимките не е голям проблем, но това е форма на сексуален тормоз, която не бива да се насърчава.

Тази млада жена в червена рокля направи смело и спорно нещо, което със сигурност ще отвори дебати. Вижте видеото:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини