Отидете към основна версия

14 365 15

Да оцелееш 41 години във виетнамската джунгла (ВИДЕО)

  • виетнам-
  • джунгла-
  • укривал се-
  • войната във виетнам-
  • баща и син-
  • оцеляване-
  • открити

Баща и син живели далеч от хората, мислейки, че войната продължава

Виетнамец живял повече от 40 години в джунглата, мислейки, че войната продължава.

Хо Ван Ланг, който тогава бил още момче, се скрил в гората заедно с баща си, сега на 85 години и живял 41 години напълно изолирани от останалата част на света. Причината за дългото им укриване, далеч от хорските очи, била, че двамата вярвали, че войната във Виетнам все още продължава.

Преди 4 години те били заловени и върнати обратно в цивилизацията от местни хора.

Преди две години директорът на туристическата компания Docastaway, която предлага почивка в отдалечени и необитаеми места, се срещнал с Ван Ланг. Той искал да научи как е оцелял и за да разбере сам нещата, изкарал 5 дни в джунглата с него.

"През ноември 2015 г. го убедихме да се върне в джунглата за първи път откакто бе въведен отново в цивилизацията. Прекарахме 5 поредни дни в джунглата, на мястото, където той и баща му оцелявали в продължение на всичките тези години", разказва Алваро Черезо.

"Нашето намерение беше да научим нови техники за оцеляване от него, но без да осъзнаем, открихме един невероятно скъп приятел в негово лице", разказва още собственикът на туристическата агенция.

Бащата Хо Ван Хан, който бил ветеран от армията на Южен Виетнам, избягал от малкото си село в провинция Куанг Нгай през 1971 г., пише британското издание Metro.

Той взел решението да избягат, след като жена му и двете сестри загинали от американски бомби. Оттогава той и синът му се крили от хората, опасявайки се, че могат да бъдат убити в престрелка. За да оцелеят, двамата се храни с плъхове и корени, живеели по дърветата и вместо дрехи носели препаски от дървесни кори.

Местните жители ги открили през 2013 г.

Днес те все още бавно се приспособяват към живота в цивилизацията и живеят в къща недалеч от джунглата.

"Той не знае нищо за съвременния свят с изключение само на историите, които е разказвал баща му," казва Алваро Черезо.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини