Отидете към основна версия

8 680 3

Ето как трябва да се режат сирената за максимално добър вкус

  • сирене-
  • рязане-
  • вкус-
  • кулинарно-
  • добър вкус-
  • текстура-
  • форма-
  • институт за домакинство

Всяко сирене е различно и за това трябва да бъде рязано по-различен начин, разкриват експерти

Снимка: shutterstock

Експерти от американския Институт за домакинство разкриха как трябва да се режат различните видове сирене. Отчитайки фактори като текстура и форма, те обясняват какви са правилните начини на рязане, които запазват максимално добрия вкус, съобщи в. Daily Mail.

Плато от сирена е перфектният начин да завършим вечерята в новогодишната нощ. Съветите ще Ви помогнат и в случай че искате да разпределите в равни порции продуктите за гостите.

Кръгли сирена

Кръглите сирена, като бри и камамбер, трябва да бъдат разрязани на четири и след това всяко парче да бъде разполовено. Така ще дадете възможност на всички гости да опитат меката среда.

Правоъгълни твърди сирена

Твърдите сирена, като чедър, трябва да се режат под формата на правоъгълни блокчета. Ако искате да направите от тях коктейлни хапки, може да ги нарежете на кубчета.

Триъгълни сирена

Представител на този тип е сиренето Стилтън. Те също е хубаво да бъдат разрязани на правоъгълни парченца.

Сирена с формата на пирамида

Сирената, които се продават във вида на пирамида с тъп връх, като например козето, са трудни за рязане, заради странната си форма. Най-добре е да ги разрежете диагонално от центъра навън.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини