1 Януари, 2018 09:52 8 607 3

Ето как трябва да се режат сирената за максимално добър вкус

  • сирене-
  • рязане-
  • вкус-
  • кулинарно-
  • добър вкус-
  • текстура-
  • форма-
  • институт за домакинство

Всяко сирене е различно и за това трябва да бъде рязано по-различен начин, разкриват експерти

Ето как трябва да се режат сирената за максимално добър вкус - 1
Снимка: shutterstock

Експерти от американския Институт за домакинство разкриха как трябва да се режат различните видове сирене. Отчитайки фактори като текстура и форма, те обясняват какви са правилните начини на рязане, които запазват максимално добрия вкус, съобщи в. Daily Mail.

Плато от сирена е перфектният начин да завършим вечерята в новогодишната нощ. Съветите ще Ви помогнат и в случай че искате да разпределите в равни порции продуктите за гостите.

Кръгли сирена

Кръглите сирена, като бри и камамбер, трябва да бъдат разрязани на четири и след това всяко парче да бъде разполовено. Така ще дадете възможност на всички гости да опитат меката среда.

Правоъгълни твърди сирена

Твърдите сирена, като чедър, трябва да се режат под формата на правоъгълни блокчета. Ако искате да направите от тях коктейлни хапки, може да ги нарежете на кубчета.

Триъгълни сирена

Представител на този тип е сиренето Стилтън. Те също е хубаво да бъдат разрязани на правоъгълни парченца.

Сирена с формата на пирамида

Сирената, които се продават във вида на пирамида с тъп връх, като например козето, са трудни за рязане, заради странната си форма. Най-добре е да ги разрежете диагонално от центъра навън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г.З.

    22 1 Отговор
    Сирената първо трябва да се купят.За нарязването зарежи.
  • 2 Stefko 88

    7 0 Отговор
    То като нема ..... Как и да го режеш все тая
  • 3 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    По времето на бай Ангел Балевски казваха, че в БАН нямало само Институт по ентусиазма за строителството на социализма /ИЕСС/.
    Тези юнаци имали Институт за домакинство /ИД/ !?
    Като са толкова големи специалисти / ИД-иоти/ защо не кажат, колко вида сирена може да си позволи да си купи българския пенсионер с 200 лева /100 евра/ месечна пенсия?
    А после, като член на ЕС, с нарязването му е лесно. Ще викне покрай Лъвов мост един "мигрантин" / те всичките са бучакчии - без ножове не ходят/ и той ще му ги нареже всичките видове сирена........