Експерти от американския Институт за домакинство разкриха как трябва да се режат различните видове сирене. Отчитайки фактори като текстура и форма, те обясняват какви са правилните начини на рязане, които запазват максимално добрия вкус, съобщи в. Daily Mail.
Плато от сирена е перфектният начин да завършим вечерята в новогодишната нощ. Съветите ще Ви помогнат и в случай че искате да разпределите в равни порции продуктите за гостите.
Кръгли сирена
Кръглите сирена, като бри и камамбер, трябва да бъдат разрязани на четири и след това всяко парче да бъде разполовено. Така ще дадете възможност на всички гости да опитат меката среда.
Правоъгълни твърди сирена
Твърдите сирена, като чедър, трябва да се режат под формата на правоъгълни блокчета. Ако искате да направите от тях коктейлни хапки, може да ги нарежете на кубчета.
Триъгълни сирена
Представител на този тип е сиренето Стилтън. Те също е хубаво да бъдат разрязани на правоъгълни парченца.
Сирена с формата на пирамида
Сирената, които се продават във вида на пирамида с тъп връх, като например козето, са трудни за рязане, заради странната си форма. Най-добре е да ги разрежете диагонално от центъра навън.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Г.З.
12:55 01.01.2018
2 Stefko 88
20:53 01.01.2018
3 Шаран БГ
Тези юнаци имали Институт за домакинство /ИД/ !?
Като са толкова големи специалисти / ИД-иоти/ защо не кажат, колко вида сирена може да си позволи да си купи българския пенсионер с 200 лева /100 евра/ месечна пенсия?
А после, като член на ЕС, с нарязването му е лесно. Ще викне покрай Лъвов мост един "мигрантин" / те всичките са бучакчии - без ножове не ходят/ и той ще му ги нареже всичките видове сирена........
07:39 02.01.2018