Ето как трябва да се режат сирената за максимално добър вкус

Всяко сирене е различно и за това трябва да бъде рязано по-различен начин, разкриват експерти

Публикувана: 1 Януари, 2018 09:52
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3539
Ето как трябва да се режат сирената за максимално добър вкус
Снимка: shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ

Експерти от американския Институт за домакинство разкриха как трябва да се режат различните видове сирене. Отчитайки фактори като текстура и форма, те обясняват какви са правилните начини на рязане, които запазват максимално добрия вкус, съобщи в. Daily Mail.

Плато от сирена е перфектният начин да завършим вечерята в новогодишната нощ. Съветите ще Ви помогнат и в случай че искате да разпределите в равни порции продуктите за гостите.

Кръгли сирена

Кръглите сирена, като бри и камамбер, трябва да бъдат разрязани на четири и след това всяко парче да бъде разполовено. Така ще дадете възможност на всички гости да опитат меката среда.

Правоъгълни твърди сирена

Твърдите сирена, като чедър, трябва да се режат под формата на правоъгълни блокчета. Ако искате да направите от тях коктейлни хапки, може да ги нарежете на кубчета.

Триъгълни сирена

Представител на този тип е сиренето Стилтън. Те също е хубаво да бъдат разрязани на правоъгълни парченца.

Сирена с формата на пирамида

Сирената, които се продават във вида на пирамида с тъп връх, като например козето, са трудни за рязане, заради странната си форма. Най-добре е да ги разрежете диагонално от центъра навън.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Волен Сидеров
Лидерът на Атака Волен Сидеров посочва приоритети
Не сме във властта за лифтове, плажове, концесии и марки изтребители"

Още бисери
ТОП 5