Отидете към основна версия

38 270 29

Нов удар за Анита Мейзер. Американската ѝ виза получи черен печат

  • анита мейзер-
  • черен печат-
  • изтекла виза-
  • черен списък-
  • нежелана в сащ-
  • убийство-
  • дъщеря-
  • джули

Този път обвинената в убийство варненка прецака много жестоко дъщеря си и семейния бизнес

Осъдената за смъртта на своя съпруг Анита Мейзер се оказа персона нон грата в Америка, макар да живя зад Океана дълго време. Наскоро 10-годишната американска виза на най-известната затворничка у нас изтекла, а опитът ѝ да поднови правото си на престой в Щатите — претърпял неуспех.

От затвора в Сливен, където допреди месец Анита Мейзер излежаваше присъдата си от 4,5 години за непредумишлено убийство, тя попълнила необходимите документи и молба за подновяване на визата и ги пратила към посолството.

От там обаче, оставили молбата й неразгледана, тъй като Анита трябвало да се яви и лично за задължително събеседване. Служители все пак предали на адвоката на Мейзер, че тя повече няма да получи американска виза и че е включена в неформален „черен“ списък на лица, които не са желани в Щатите, пише Блиц.

Такъв бил случаят и с дъщерята на Мейзер — Джули, която също не можела да пътува за Америка, макар визата й още да е валидна.

„Джули се върна от Щатите, след като майка й уби Николай и влезе в ареста. След това направи два опита да се прибере в Америка, но там не я допускат, като не й дават обяснения. В момента щерката на Анита Мейзер е в Кипър, където семейството разполага с жилище. Дъщерята обвинява майка си за проваленото си бъдеще“, твърдят познати на 52-годишната варненка, осъдената за убийство.

Самата Анита виняла за черния печат за Щатите сестрата на убития от нея Николай Димов, която е прокурор. Според Мейзер, снаха й използвала служебното си положение, за да я злепостави пред високопоставени служители от щатското посолство.

Анита Мейзер емигрира в Америка преди повече от 10 години заедно с невръстната си тогава дъщеря Джули, след като погребва мъжа си Живко Желев. Странното е, че първият мъж на ромката загива от сърдечна недостатъчност, след като приел някакви хапчета.

В Щатите Анита Мейзер се залюби с американеца от еврейски произход Марк Мейзер, който също умира при странни обстоятелства. Даже след брака и унаследяването на Марк обаче варненката не успяла да си издейства американски паспорт, а сега вече не може да припари до Щатите.

Същевременно циганката смени килията в затвора в Сливен заради влошено здравословно състояние. Със заповед на началника на женския пандиз от 16 февруари, Мейзер е пратена за лечение в болницата към Софийския затвор, където трябва да остане до 1 април.

Според медицинска експертиза, Анита Мейзер има остри болки в областта на вратните сухожилия. Сред лишените от свобода в Сливенския затвор обаче се мълви, че тя платила 5 бона рушвет, за да замени килията с болничното легло.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини