Отидете към основна версия

2 832 7

Той се е бил във Втората световна война, но стана жертва на...

  • втора световна война-
  • война-
  • световна война-
  • ветеран-
  • украйна-
  • алкохолик

93-годишен ветеран от Втората световна бойна стана жертва на пияница

Пиян 33-годишен жител на село Волное в Белгород, Одеска област в Украйна брутално пребил до смърт 93-годишен ветеран от Втората световна война, заради сакото му, на което били закачени значките му от войната, съобщават местните медии.

Вечерта на 9 май извергът отишъл при ветерана и заедно се почерпили с алкохолни напитки. След солидно количество алкохол, той решил да си присвои наградите на героя от войната, но ветеранът се защитил. Един от съседите чул шума от борбата и се притекъл на помощ в къщата на ветерана. Съседът се опитал да задържи нападателя, но усилията му били неуспешни.

"Старецът премина през войната. Преминал е през истински ад. И след това беше убит за няколко стотин гривни (украинска парична единица), които крадецът щеше да вземе за ордените", коментира в мрежата украинският адвокат Михаил Шнайдер.

Сега крадецът и убиец е задържан от полицията в Украйна и е възможно да остане зад решетките до края на живота си. Също така се отбелязва, че починалият е бил последният жив ветеран в района. Потребителите в социалната мрежа също изразяват силното си възмущение от ситуацията:

"Не мога да го проумея ... възниква един въпрос:" Това хора ли са? "Какво се случва в този свят?".

Те също така призоваха убиеца да бъде съден от целия народ. Един от коментиращите дори изрази съжаление за премахването на смъртното наказание.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини