Отидете към основна версия

14 608 14

Суперотровна змия почти уби мъж, макар той да отряза главата ѝ (СНИМКИ+ ВИДЕО)

  • змия-
  • отрова-
  • обезглавена-
  • смъртоносно ухапване-
  • отрязана глава-
  • угхапване-
  • гърмяща змия-
  • тексаска гърмяща змия-
  • силна отрова-
  • оцеля

Отделена от тялото, главата на тексаската гърмяща змия ухапала своя убиец и го превърнала в жив труп

Змия с отрязана глава едва не умъртви своя убиец, въпреки че главата ѝ вече била отделена от тялото.

Мъж от щата Тексас едва не почина, след като получи смъртоносна доза отрова при ухапване от гърмяща змия. Невероятното в тази история обаче, е че преди да бъде ухапан, мъжът вече бил отсякъл главата на влечугото с лопата, разказва сайтът ScienceAalert.

Американецът все пак оцелява, тъй като е отведен навреме в болница с хеликоптер, където лекарите му дават 26 дози противоотрова.

Невероятната случка се е разиграла в американския град Корпус Кристки, Южен Тексас през уикенда на 27 май. Джеръми Сътклиф и съпругата му Дженифър работели в градината пред дома си, когато жената забелязала отровната змия - западна диамантена гърмяща змия, дълга около 1,2 метра. В уплахата си тя отскочила назад, опитвайки се да защити близките си, съобщава местната новинарска станция KIII-TV .

Мъжът на Дженифър реагирал светкавично. Той грабнал градинската лопата и отрязал главата на отровното влечуго, пише британското издание Mirror.

Но когато се навежда да изхвърли парчетата и взема отрязаната глава на змията в ръка, той допуснал фатална грешка. Макар отделена от тялото, главата все още имала жизнени функции и успява да ухапе мъжа за ръката, впръсквайки в тялото му смъртоносната си отрова.

Въпреки, че мъжът е закаран светкавично бързо до болницата, лекарите казват на съпругата му, че той може и да не оцелее.

Случаят на Джереми бе необичайно тежък — скоро след ухапването той получи няколко припадъка, загуби зрението си, а след това и пълно съзнание, разказва Дженифър.

В болницата лекарите установяват, че той е в септичен шок, органите му изключват и получава сериозни вътрешни кръвоизливи.

Все пак тексасецът се оказал по-силен от отровата и след седмица състоянието му вече било стабилизирано. За да бъде спасен, на мъжа били влети 26 дози противоотрова - обикновено при случаи на ухапване от отровна змия се изискват максимум четири дози.

Въпреки, че животът му бил извън опасност, през следващите няколко месеца мъжът ще трябва остане под лекарско наблюдение, тъй като след случката бъбреците му били сериозно увредени и във всеки един момент състоянието му може рязко да се влоши.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини